Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Hronološki

Milijani Baletić otkaz sa RTV-a?

Novinarka Televizije Vojvodine Milijana Baletić biće otpuštena zbog neprofesionalnosti, kaže v.d. glavnog i odgovornog urednika ove medijske kuće Ljubiša Nikolin.

Počela seča struje

"Elektrodistribucija" je započela novu akciju isključivanja neredovnih platiša koja će trajati sve dok svi dužnici ne budu odstranjeni sa mreže.

Počinje Sterijino pozorje

Sterijino pozorje otvara se večeras u Srpskom narodnom pozorištu (SNP), besedom glumca Stevana Gardinovačkog i predstavom "Rođeni u YU", grupe autora u režiji Dina Mustafića i izvođenju Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Komšijski dani u Novom Sadu

Evropski praznik komšija 2011 – Komša2, pod sloganom "Da zidovi ne budu prepreka – otvorite vrata komšijama", počinje u četvrtak i trajaće do subote.

Ministarka sporta pozvala FSS da kazni Partizanovce

Republička ministarka za sport i omladinu Snežana Samardžić-Marković pozvala je Fudbalski savez Srbije da kazni fudbalere Partizana koji su nakon finala Kupa pevali šovinističku pesmu koja vređa stanovnike Vojvodine.

Pretres u sporu Devića i Grada ponovo odložen

Sudski prosec pred Osnovnim sudom u Novom Sadu u kojem bivši vlasnik ATP "Vojvodina" Ilija Dević tuži Grad, ponovo je odložen jer nije završen izveštaj finansijskog veštaka, a na poziv Suda se nije odazvala ni bivša gradonačelnica Maja Gojković, saopštio je Devićev advokat Emir Jašarević.

Zelenilo kosi, građani nezadovoljni

Mada je "Gradsko zelenilo" najavljivalo veće angažovanje na košenju trave ove godine, Novosađani, posebno vlasnici pasa, nezadovoljni su i dalje načinom na koji se održavaju zelene površine u gradu.

Od roditelja traže pare za poklon vaspitačici

Roditelje dece koja idu u vrtić "Spomenak" na Satelitu dočekala je poruka zalepljena na dečje ormariće u kojoj se od njih traži da do 6. juna uplate po 500 dinara za vaspitačicu koja ide na trudničko bolovanje.

O rebalansu budžeta 1.juna

Poslanici Skupštine Vojvodine će, na sednici zakazanoj za 1. jun, razmatrati predlog rebalansa ovogodišnjeg pokrajinskog budžeta kao i predlog završnog računa budžeta pokrajine za prošlu godinu.

"Posetilac" na festivalu u Pragu

Na međunarodnom pozorišnom festivalu "Frindž fest" u Pragu, Srbija će biti predstavljena monodramom "Posetilac", američkog pisca Majkla Vukadinovića, u režiji i izvođenju novosadskog glumca Strahinje Bojovića, najavili su akteri te predstave.

Uskoro obnova Eđšega

Јavno preduzeće "Poslovni prostor" obratilo se gradskom Zavodu za zaštitu spomenika kulture sa zahtevom za izradu uslova i mera tehničke zaštite za rekonstrukciju zgrade stare streljane - Eđšega koja se nalazi u Ulici Antona Čehova 4.